• оружје

Ѓорѓи Ерман – Украински новинар: Македонската донација на оружје е пријателски потег во ова сурово време за Украина

Информацијта за македонската донација на оружје на Украина силно одекна во регионалните медиуми но и во светската јавност. Во краток разговор за „Слободен печат“, Ѓорѓи Ерман, новинар родум од Киев дел од редакцијата на „Би-би-си“од сервисот на украински јазик, говори за донацијата на македонските тенкови Т-72 и авионите „Су-25“ на украинската армија, реакциите на тамошната …

Ѓорѓи Ерман – Украински новинар: Македонската донација на оружје е пријателски потег во ова сурово време за Украина Read More »