Српскиот министер потврди: За 15-20 дена се очекува Торлак да ги произведе првите вакцини Спутник В

Фото: Драган Митрески - Слободен Печат

Српскиот министер без ресор, Ненад Поповиќ денес  потврди дека за 15-20 дена се очекува Србија да ги произведе првите вакцини Спутник В.

„Ни одадоа признание дека сме земја која во најкраток рок успеала да го спроведе на дело договореното и да ја заврши постапката. Направија контроли врз основа на 18 параметри и донесоа одлука“, пренесе државната телевизија РТС.

Српски „Торлак“ доби виза за производство на Спутник В, Русите задоволни од квалитетот

Видео на денот