Ренато Марјановиќ сакал да убие 10 познаници во кафетерија во Приједор

Обвинението го товари за обид за убиство на Билбија, Родиќ и Мрша, како и за Слободан Чаренгаш, Радислав Матијаја, Мерима Каурин, Јелена Мирчиќ, Драган Драгојевиќ, Ѓорѓе Старчевиќ и Николина Балабан, кои биле во кафулето.

Ренато Марјановиќ (32) од Приjедор е обвинет за обид за убиство на десет лица кои биле во кафулето „4WD“ во Приједор. Обвинението против него го поднесе Окружното обвинителство во Приjедор, а го потврди и Окружниот суд.

Марјановиќ е обвинет дека на 6 март годинава испукал 29 истрели од автоматска пушка во споменатото кафуле од „Опел Корса“.

Нападот се случил по расправија со Драженко Билбија, Драган Родиќ и Гордан Мрѓа, која се случила во и пред кафулето.

Обвинението тврди дека по расправијата Марјановиќ дошол во кафулето со автомобил и отворил оган кон кафулето од возачкото седиште.

Обвинението го товари за обид за убиство на Билбија, Родиќ и Мрша, како и за Слободан Чаренгаш, Радислав Матијаја, Мерима Каурин, Јелена Мирчиќ, Драган Драгојевиќ, Ѓорѓе Старчевиќ и Николина Балабан, кои биле во кафулето.

“Знаејќи дека наведените лица се наоѓаат во објектот, Марјановиќ испукал автоматска пушка кон вратата и прозорецот на угостителскиот објект. Осум куршуми завршиле внатре во објектот, па обвинетиот избегал”, се тврди во обвинението.

Видео на денот