Опожарено возило предизивика пожар во бараките на ЈП „Улици и патишта“

Ноќеска околу 1 часот од опожарено возило паркирано во непосредна близина на објектот се запали објектот на ЈП Улици и патишта на ул.Коле Неделковски бр.38. Опожарени се сите простории во административниот објект на ЈП Улици и патишта, информираат од ЈП УИП.

-Единиците на противпожарната бригада и единиците на МВР сеуште го обезбедуваат објектот кој е со површина од 380m2.Оперативните тековни обврски редовно се извршуваат соогласно програмата и планот за работа, додека најнеопходните административни работи се извршуваат во отежнати услови. Во моментов превземаме мерки да обезбедиме просторно решение за нормално функционирање на претпријатието, соопштија од претпријатието.

 

ВИДЕО | Изгоре бараката на ЈП „Улици и патишта“ Скопје

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Видео на денот