Необјавениот албум на Дејвид Боуви наскоро пред слушателите

Фото: Принтскрин/Јутјуб

Станува збор за лајв албум од концертот на Боуви во Париз 1999 година…

Досега необјавениот албум на Дејвид Боуви, „Something In The Air (Live Paris 99)“ за слушателите ќе биде достапен на 14-ти август, а носи 15 песни снимени во живо на концертот во парискaта „Elysée Montmartre“ на 14-ти октомври 1999 година, на истиот ден кога му беше врачена и титулата „Commandeurs of the Ordre des Arts et des Lettres“.

Албумот носи 12 необјавени снимки како и три песни кои се објавени како синглови од Б страна на албумот „Hours…”. На албумот се застапени и „Can’t Help Thinking About Me”, изворно објавена во 1966 година но неизведувана повеќе од 30 години, потоа „Word On A Wing”, која е вметната во сетот после речиси четвртина век, како и „Drive-In Saturday” која Боуви не ја изведувал од 1974 година. Песната според која албумот го носи името, на овој настап е прв пат изведена.

Албумот „Something In The Air (Live Paris 99)” засега ќе биде достапен само за стриминг, а за физичкото издание се уште нема точни информации.

Список со песните кои ќе се најдат на албумот:

Life On Mars? (David Bowie)

Thursday’s Child (David Bowie/Reeves Gabrels)

Something In The Air (David Bowie/Reeves Gabrels)

Word On A Wing (David Bowie)

Can’t Help Thinking About Me (David Bowie)

China Girl (David Bowie/Iggy Pop)

Always Crashing In The Same Car (David Bowie)

Survive (David Bowie/Reeves Gabrels)

Drive-In Saturday (David Bowie)

Changes (David Bowie)

Seven (David Bowie/Reeves Gabrels)

Repetition (David Bowie)

I Can’t Read (David Bowie/Reeves Gabrels)

The Pretty Things Are Going To Hell (David Bowie/Reeves Gabrels)

Rebel Rebel (David Bowie)

Видео на денот