Китевски повеќе не е директор на машките и женските ракометни репрезентации

Левче Китевски ги водеше ракометните репрезентации од јуни 2020/Фото: РФМ

Ракометната Федерација на Македонија информира дека македонската куќа на ракометот и досегашниот Директор на машки и женски репрезентации Левче Китевски на 31.05.2022 взаемно се спогодија за прекин на соработката.

РФМ му упатува благодарност за досегашниот ангажман на Китевски кој ја извршуваше функцијата.

Тој беше Директор на машките и женските ракометни репрезентации во периодот јуни 2020 – мај 2022 година.

Китевски во кариерата имаше и други важни функции, беше поранешен директор на РК Металург и Железничар Ниш од Србија.

Прочитајте повеќе: Ракометарите и ракометарките ги дознаа противниците на Медитеранските игри

Видео на денот