ФОТО | Во „Бутик за лук“ кај чичко Бранко: Макала со најразлични вкусови, оцет од диви јаболки и други волшебни состојки

фото: Виктор Поповски за еспресо.мк

На „Зелен пазар“ во Скопје има една многу несекојдневна тезга, која ни го улови вниманието. Тезгата е верна на пазарџискиот дух, но си носи еден напис „Бутик за лук“, кој кај некои предизвикува радост и смеа, а кај други ја разгорува љубопитноста. Бранко Бакарџиев, според сопствените зборови, од економист, станал дипломиран лукар.

буњаковец пазар
фото: Виктор Поповски за еспресо.мк

Што ве инспирираше да отворите – „Бутик за лук“?

– Ова што го гледате се случи пред 26 години. Имам еден добар пријател кој сега е покоен, Мирче. Кога почнав да работам, се сретнавме тука и ми рече: „Сè ти е убаво изработено, врзано, само треба да ставиш некој….

Целиот текст и фотографиите проследете ги ТУКА.
Извор: Еспресо.мк

Видео на денот