ФОТО | Во „Бутик за лук“ кај чичко Бранко: Макала со најразлични вкусови, оцет од диви јаболки и други волшебни состојки

На „Зелен пазар“ во Скопје има една многу несекојдневна тезга, која ни го улови вниманието. Тезгата е верна на пазарџискиот дух, но си носи еден напис „Бутик за лук“, кој кај некои предизвикува радост и смеа, а кај други ја разгорува љубопитноста. Бранко Бакарџиев, според сопствените зборови, од економист, станал дипломиран лукар. Што ве инспирираше …

ФОТО | Во „Бутик за лук“ кај чичко Бранко: Макала со најразлични вкусови, оцет од диви јаболки и други волшебни состојки Read More »