ФОТО: Скопје ли е, Чернобил ли е?

Граѓаните на Скопје повторно преку социјалните мрежи реагираат со видеа и фотографии од загадувањето во главниот град во ноќните часови. Познатиот кинематографер од наградуваниот филм „Медена земја“ Фејми Даут објави неколку фотографии.

Новите фотографии покажуваат дека на полноќ во Скопје индустриски објект испушта големи количества чад во воздухот.

Граѓаните реагираат дека станува збор за горење на отпадот во УСЈЕ поради што Лисиче наликува на Чернобил.

Под фотографијата на Даут скопјани допишаа дека загадување има не само во Аеродром туку и во Карпош 4, Центар и Железара.

Претходно, реагираа средношколци кои посочија дека во Лисиче има прегуста магла со чуден мирис.

ВИДЕО кое за жителите на Лисиче е алармантна реалност: Не се дише, ова е геноцид

Видео на денот