Едноставен трик со кој јагодите нема да ви скапуваат

Едноставен трик со кој јагодите подолго ќе бидат свежи

Во тек е сезоната на јагоди, омиленото овошје на многумина, па добро е да се знае како да се сочува ова овошје за да не изгние.

Потребна ви е само една состојка што сигурно ја имате дома.

Во еден сад измешајте половина чаша оцет и две и пол шолјички вода, а потоа додајте ги јагодите и оставете ги да отстојат неколку минути. Оцетот ќе ги уништи сите бактерии што предизвикуваат брзо расипување, а потоа при јадењето на јагодите нема да го почувствувате оцетот.

Потоа исушете го овошјето темелно. Колку подобро ќе ги исушите, толку подолго ќе траат. Јагодите можете да ги чувате во фрижидер, а можете да ги држите и во кутија обложена со хартиена фолија, која ќе ја собере сета дополнителна влага. Овој трик можете да го користите и со другите бобинки. На тој начин и капините и малините ќе останат свежи подолго.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот