Ашраф Гани го напушти Авганистан

Ашраф Гани Фото: ЕПА

 Авганистанскиот претседател Ашраф Гани ја напушти државата. Според официјален претставник од МВР на Авганистан Гани заминал кон Таџикистан.

Естонија и Норвешка денска побараа итна седница на 15-члениот Совет за безбедност на ОН на која ќе се расправа за ситуацијата во Авганистан.

Извор: МИА

Видео на денот