• авганистан

Во Авганистан гладни 7 милиони деца и мајки, откако талибанците им забранија на невладините организации да испорачуваат храна

Стапката на неисхранетост во Авганистан е на рекордно високо ниво, а половина од земјата се соочува со силен глад во текот на годината, изјави денеска портпаролот на Светската програма за храна на Обединетите нации, Филип Кропф. Тој додаде дека седум милиони деца под пет години и мајки се неисхранети во земја со 40 милиони жители. …

Во Авганистан гладни 7 милиони деца и мајки, откако талибанците им забранија на невладините организации да испорачуваат храна Read More »