Што зборува крвната група за вас: Нулта групата сакаат да се центар на вниманието, а А се срамежливи

Фото: Alamy/Profimedia

Крвната група според некои истражувања, игра голема улога во карактерот на човекот. Па, да видиме што кажува секоја крвна група за одреден тип луѓе.

Крвна група О

Овие луѓе се многу отворени и комуникативни. Иницијатори, вечни трагачи по акција и не секогаш завршуваат она што започнале. Креативни се и популарни помеѓу своите пријатели, а често сакаат да се во центарот на вниманието и се доста самоуверени.

Но, за нив се вели дека се доста немилосрдни и арогантни кога сакаат да бидат. Добри страни на луѓето со нулта крвна група се нивната атлетска физичка способност, природното лидерство и амбиција.

Познати родени со нулта крвна група: Ал Капоне, Роналд Реган, Елизабета Втора, Џон Ленон, Пол Њумен.

Крвна група А

Надворешно делуваат мирни, а всушност во нив често се случува торнадо. Имаат високи стандарди за комуникација со луѓе и делуваат како да се перфекционисти. Најмногу ги бива за уметност. Можат да бидат драстично срамежливи и осетливи, а одредени припадници на оваа група се добри јавни говорници.

Нив ги краси особено трпение, но истовремено најлоша особина им е опсесивноста, тврдоглавоста и напнатоста.

Познати родени со крвна група А: Џорџ Буш, Бритни Спирс, Адолф Хитлер, Рик Џејмс

Крвна група Б

Ова се доста одлучни луѓе, свртени кон своите цели. Кога нешто почнуваат, завршуваат. Индивидуални, борци и секогаш стојат зад она што го кажале.

Освен што се креативни и страствени, овие луѓе се доста флексибилни. Но, истовремено можат да бидат неодговорни, заборавени и егоцентрици.

Познати родени со крвна група Б : Акира Куросава, Џек Николсон, Лучиано Павароти, Пол Макартни

Крвна група АБ

Родените со ваква крвна група имаат поделени особини. Можат да бидат срамежливи, но сигурни во себе. Премногу се одговорни и сакаат да помагаат. Овие луѓе се контролираат себеси умешно, и често се емпати и филантропи. Но, најчесто делуваат дистанцирано и неодлучно.

Познати родени со крвна група АБ: Џон Кенеди, Мерлин Монро, Мик Џегер; Томас Едисон

Видео на денот