• крвна група

ФОТО | Србинката со златна крв за која слушна целиот свет: Таа е една од само 20 луѓе на планетата

Денес, во светот има само девет живи донори со најретката крвна група наречена Rh null. За само 43 луѓе на планетата е потврдено дека ја имаат оваа златна крвна група, а меѓу нив е и една белграѓанка, Милица Мучалица. За Милица слушна цел свет, бидејќи благодарение на трансфузијата таа му го спаси животот на денешниот …

ФОТО | Србинката со златна крв за која слушна целиот свет: Таа е една од само 20 луѓе на планетата Read More »