Познатата македонска актерка Силвија Стојановска е осудена на 3 години и 6 месеци затвор

Актерката Силвија Стојановска денеска е осудена на 3,6 години затвор, а нејзиниот партнер Воислав Будисавјевиќ на 7 години затвор. 

Актерката Силвија Стојановска обвинета за шверц на кокаин од Колумбија

Нив им се судеше по обвинението за транспорт на 700 килограми кокаин од Колумбија во Шпанија.

Стојановска до правосилноста на пресудата ќе остане на слобода, бидејќи и е укинат куќниот притвор и за неа е одредена мерка на претпазливост, додека Будисавјевиќ до правосилноста на пресудата ќе остане во притвор.

МВР го објави видеото од заплената на 700 килограми кокаин, каде е вмешана и актерка Стојановска

Ќерката на Силвија Стојановска: Мајка ми нема врска со шверц на дрога

 

 

Видео на денот