Кралицата Елизабета има ново хоби! Кој би рекол дека во изолација ќе му се посвети токму на ова?!

Инстаграм

Кралицата Елизабета и нејзиниот сопруг принцот Филип се занимаваа со шкотски танц, додека годишната пауза ја поминуваа на својот имот Балморал, наведуваат странските медиуми.

Кралицата со принцот Филип го прослави 94-от роденден во дворецот Виндсор. Наводно таа денот го поминала разговарајќи со членовите на своето семејство преку видео платформа, но поради изолацијата, за жал, не можела лично да ги види.

Додека Бекингемската палата не споделуваше повеќе детали за тоа како кралицата го прославила овој свој посебен ден, медиумите откриваат дека еден од нејзините најомилени хоби е танцот.

Популарниот магазин во 2018 година тврдеше дека кралицата особено го сака шкотскиот танц, а наводно секоја година таа организира танцови за лицата и комшиите кога престојуваат на Балморал.

View this post on Instagram

Queen Elizabeth II ? . 94 today . ? To finish my 94 years photo series, at least one for each year of her life so far, I'll finish with some records that will probably never be broken. Hope you have enjoyed the series, thank you for your support. ? . . ?The Queen surpassed her great-great-grandmother, Queen Victoria, to become the longest-lived British monarch on 21 December 2007, & the longest-reigning British monarch & longest-reigning queen regnant & female head of state in the world on 9 September 2015. . ? She is also the "longest-reigning sovereign in Canada's modern era" (Louis XIV of France reigned over the colony of Canada for longer than Elizabeth). . ? She became the oldest current monarch after King Abdullah of Saudi Arabia died on 23 January 2015. . ? She later became the longest-reigning current monarch & the longest-serving current head of state following the death of King Bhumibol of Thailand on 13 October 2016, & the oldest current head of state on the resignation of Robert Mugabe on 21 November 2017. . ? On 6 February 2017, she became the first British monarch to commemorate a Sapphire Jubilee, & on 20 November, she was the first British monarch to celebrate a platinum wedding anniversary. Prince Philip had retired from his official duties as the Queen's consort in August. . On 23 April 2019, she became the oldest living monarch following the death of Jean, Grand Duke of Luxembourg. . . .

A post shared by British Royal Family (@britishmonarchy) on

Медиумите исто така открија снимка од 1990 година на која се гледа како кралицата танцува во османско оро, шкотски селски танц во дворецот Балморал.

Видео на денот