• изолација

Приближете се и најверојатно ќе бидете убиени: Запознајте ги најизолираните луѓе на светот, само еден човек успеал да им пријде

Смртта на американскиот мисионер Џон Ален Чау (26) во 2018 година кој на своја рака го посети изолираниот остров Северен Сентинел, го привлече вниманието на светот кон жителите на најверојатно најнепријателскиот остров на светот, за кои се претпоставува дека изминативе 60.000 илјади години живеат во изолација од целиот свет. Луѓето што живеат на островот Северен …

Приближете се и најверојатно ќе бидете убиени: Запознајте ги најизолираните луѓе на светот, само еден човек успеал да им пријде Read More »