Според последните мерки кои важат во Британија на граѓаните им е дозволено еднаш дневно да излезат од дома за да вежбаат или да прошетаат, а притоа да не ја напуштат населбата или регионот.

Прочитајте и...  Нова 10-та спектакуларна ерупација на Етна

Откако заработија парична казна девојките поднесоа барање да се отповика казната зошто не направиле и поради начинот на кој ги третирала полицијата.

Од друга страна, додека граѓаните на Островот ги држат строго, медиумите забележуваат деак високи претставници на власта исто така го прекршувале правилникот што е на сила. Засега се уште е задолжително носењето маски и намалувањето на бројот на луѓе кои смеат да влезат во продавница, како и да се почитува дистанцата.