• казни

Пазарната инспекција во јануари издала казни од вкупно девет милиони денари

Државниот пазарен инспекторат минатиот месец спровел повеќе од 1.500 надзори на цела територија на Македонија при што за констатираните прекршоци на субјекти им се издадени прекршочни платни налози во вредност од над 9 милиони денари. Над 30 прекршочни платни налози  се издадени според Закон за трговија, над 100 според Законот за финансиска дисциплина, над 40 …

Пазарната инспекција во јануари издала казни од вкупно девет милиони денари Read More »