ФОТО: Моќни илустрации за борбата на човекот со корона вирусот

Фото: Инстаграм

Дејвид Бонаци е уметник од Болоња чии илустрации од суровата реалност сигурно сте ги забележале и запаметиле од насловните страници на магазините и социјалните мрежи во светот. Овие денови главна инспирација му е борбата на човекот и коронавирусот.

Илустрациите на Дејвид Бонаци истовремено се и духовити и тешки, интригантни и застрашувачки, објективни и многу лични, а магично едноставни во пристапот на проблемот на современото општество.

Тој вели дека илустрациите прават да се чувствува жив, а сличен ефект имаат и на набљудувачите, наменети за активната публика која во нив ќе ја препознае темата за размислување.

Ниту тој не остана нем на пандемијата која го промени светот, па погледнете како тој преку својата работа ја претстави борбата на човекот со коронавирусот…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Davide Bonazzi (@davidebonazzi24)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Davide Bonazzi (@davidebonazzi24)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Davide Bonazzi (@davidebonazzi24)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Davide Bonazzi (@davidebonazzi24)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Davide Bonazzi (@davidebonazzi24)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Davide Bonazzi (@davidebonazzi24)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Davide Bonazzi (@davidebonazzi24)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Davide Bonazzi (@davidebonazzi24)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Davide Bonazzi (@davidebonazzi24)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Davide Bonazzi (@davidebonazzi24)

Видео на денот