12.8 C
Скопје

Tag : илустрации

Жена Забава Култура Магазин Магазин слајдер Технологија

ФОТО: Илустраторки од Македонија ја менуваат перцепцијата за дигиталната уметност

Ирма Башеска Ристовска
Иако дигиталната уметност не преставува новост во светски рамки, се чини дека во нашата земја таа се развива зад врати заматени од верувањето дека доколку...
Живот Магазин Магазин слајдер

ФОТО: Моќни илустрации за борбата на човекот со корона вирусот

Слободен печат
Дејвид Бонаци е уметник од Болоња чии илустрации од суровата реалност сигурно сте ги забележале и запаметиле од насловните страници на магазините и социјалните мрежи...
Забава Магазин Магазин слајдер

Реални „до коска“ илустрации на борбата против коронавирусот

Слободен печат
Животот каков што го познаваме застана, а сите места кадешто луѓето се собираа и дружеа се затворени. Но, во оваа голема пандемија постојат луѓе со...