ФОТО | Црн Дрим во Струга стана син

Општина Струга, на нејзиниот фејсбук-профил објави дека утре, на Денот на езерото, ќе го инаугурира проектот за осветлување на реката Црн Дрим.

„Благодарение за реализацијата на проектот за осветлување на коритото на реката Црн Дрим. Исполнувајќи ги сите архитектонски барања, осветлувањето на коритото се реализира во согласност со регулативата за нормативно технички стандарди.

Проектот вклучува инсталација на арматура изработена од не рѓосувачки челик, отпорен на корозија.Должината на коритото е 900 метри, додека арматурата за осветлување беше поставена од двете страни на коритото со должина од 1.800 метри,“ велат од Општината.

Видео на денот