Двајца туристи од Македонија се удавија во Албанија

Утрово во Албанија евидентирани се три жртви од давење во море. Станува збор за 59-годишник идентификуван од полицијата со иницијали Х.Х. кој се удавил околу 11.15 часот денеска на плажата во Велипоја.

Десет минути подоцна уште две лица се удавија на плажата во Спиле. Полицијата информираше дека станува збор за две повозрасни лица: М. М. (79) и Ц. М. (78) кои дошле на одмор од Македонија.

Видео на денот