ВИДЕО| Вистински херој: Руски полицаец скокнал во студената река за да спаси девојче

Рускиот полицаец кој спасил девојче од студената река/ Фото Twitter Screenshot

Денис Кузмин, полицаец во градот Псков на северот на Русија, преку ноќ стана херој на руските медиуми, откако скокнал во студената река Псков и спасил дванаесетгодишно девојче кое претходно скокнало од мостот. 

Кога скокнала од мостот, девојката повикала на помош. Еден од очевидците веднаш се јавил во полиција, која испратиле патрола, во која бил и Денис Кузмин. 

Според руските медиуми, тој на својот колега му го дал појасот со пиштолот, го соблекол горниот дел од униформата и скокнал во студената река.  

Во меѓувреме еден случаен минувач скокнал по него со цел да му помогне. Мала група минувачи се собрале и му помогнале на полицаецот да го извлече девојчето од реката до брегот. 

Наскоро, на местото на настанот пристигнале други патроли како и брзата помош, која се грижела за девојчето. 

Мотивот зошто девојката одлучила да скокне од мостот не е познат. 

Видео на денот