• девојче

ВИДЕО | Девојче во Англија по трансплантација на бубрег нема да има потреба да зема лекови до крајот на животот

Осумгодишно девојче стана првиот пациент во Велика Британија кој до крајот на животот нема да мора да зема лекови кои го потиснуваат имунитетот по трансплантацијата. Адити Шанкар, која боледува од ретка генетска болест, добила нов бубрег и коскена срцевина од нејзината мајка Дивија во лондонската болница „Грејт Ормонд Стрит“ (ГОШ). Бидејќи имала трансплантација на матични …

ВИДЕО | Девојче во Англија по трансплантација на бубрег нема да има потреба да зема лекови до крајот на животот Read More »