ВИДЕО | Група од 40 крави избегале од кланица во близина на Лос Анџелес

Крави / Фото: Архива на „Слободен печат“

Вкупно 40 крави избегаа од кланица каде што требаше да ги завршат, а тоа бегство го предизвика родеото со полицијата во станбена населба во источен Лос Анџелес, објавија локалните медиуми.

Кравите, кои избегаа затоа што случајно една порта од кланицата остана отворена, шетаа по улиците, а некои шетаа по тревниците на приватни куќи.

Локалната полиција, со помош на шерифот од Лос Анџелес, помина неколку часа во лов на крави.

На крајот беа пронајдени скоро сите, 39 од нив, додека едниот беше убиен затоа што полицаец мораше да ја застрела бидејќи, веројатно од страв, нападнала едно семејство.

Видео на денот