Ручек готов за половина час, брз и економичен: Пилешка бајадера
Ви донесуваме предлог рецепт за домаќинки кои не знаат што денеска да направат за ручек.
Ако сте во трка со времето, овој рецепт е нешто феноменално. Брзо, лесно и економично.
Состојки:
– 2 филети пилешко бело месо
– 200 гр кашкавал
– 300 гр суво месо
– 1 павлака
– 2 јајца
– 3 чешниња лук
– 5 лажици сенф
Подготовка:
1. Филетите исчукајте ги и мошне малку посолете ги, наредете ги во подмачкан плех.
2. Премачкајте ги со сенф и со добро изгмечен лук.
3. Врз сенфот изрендајте го кашкавалот.
4. Наредете го сувиот врат, повторно премачкајте со сенф, сега наредете го кашкавалот исечен во листови.
5. Изматете ги јајцата и павлаката и прелијте ги со кашкавал.
6. Бајадерата печете ја 30 минути на 200 степени. Оставете да се излади и исечете ја како бајадера.
7. Ако не можете да чекате да се излади, исечете ја на коцки и послужете ја со салата.