• пилешко

Бразил, најголемиот светски извозник на пилешко, погоден од птичји грип

Бразил, најголемиот светски извозник на пилешко, прогласи вонредна состојба за здравјето на животните за 180 дена, објави Ројтерс. Одлуката е одговор на првото откривање на високопатоген вирус на птичји грип кај дивите птици во таа земја. Врз основа на упатствата на Светската организација за здравје на животните, инфекцијата со подтипот H5Н1 не води до забрана …

Бразил, најголемиот светски извозник на пилешко, погоден од птичји грип Read More »