Ова е најлошата работа која можете да ја чувате во паричникот!

Profimedia
На потрошувачки кредити оди половина плата. / Фото: Профимедиа

Постојат многу предмети што веројатно не треба да ги има во вашиот паричник. На пример, предмети од големо значење кои можат да ви создадат главоболка во случај да го изгубите паричникот.

Сепак, постои уште една работа што може да претставува сосема поинаков ризик ако се чува во паричникот. Според експертите, најлошото нешто што можете да го задржите на ова место е кондом.

Ова е затоа што, ако е премногу долго во паричникот, температурата и постојаното триење може да го направат кондомот бескорисен.

„Триењето поради отворање и затворање на паричникот може да предизвика влошување на неговиот квалитет“, предупредуваат од „Lifestyle“, компанија што произведува кондоми.

Покрај тоа, кондом може да пукне доколку дојде во контакт со нешто остро.

Фото: Профимедиа

„Носењето кондом во вашиот паричник, каде што може да се наведнувате или може да седите на него, може да предизвика уништување на неговата обвивка. Но, дури и ако обвивката изгледа добро, кондомот можеби не е внатре“, напиша д-р Ејми В. Анзилоти за „Teens Health”.  „Кондомите можат да се истрошат доста ако ги носите во вашиот паричник. Тоа значи дека тие можат полесно да пукнат“.

Следниот заеднички проблем е што луѓето често забораваат на кондомите што ги оставиле во нивниот паричник.

„Постарите кондоми исто така имаат поголема веројатност да пукнат кога се користат. Топлината на телото е друга работа што предизвикува распаѓање на материјалот со кондом со текот на времето“, објаснува Анзилоти.

И иако е сосема во ред да носите презерватив неколку часа во предниот џеб, Анзилоти препорачува да избегнувате да го ставате во задниот џеб затоа што може да се загрее додека седите на него.

„Ако кондомот изгледа како да е дупната обвивката, пакувањето е избледено или пак е скаменето и изгледа како да може да се скрши, фрлете го“, советува Lifestyle, пренесува Best Life.

Видео на денот