Милионите буквално му паднале од небо – Жежок камен вреден 1,5 милион евра му го пробил кровот и слетал во дневната

Илустрација, Фото: ЕПА

На сиромашниот Џошуа од Индонезија милионите буквално му паднале од небо…

Џошуа, кој во животот досега изработувал ковчези, многу се уплашил и изненадил кога едно попладне огромен камен му го пробил кровот и упаднал во неговата дневна соба. Каменот бил многу жежок, раскажал Јошуа, па така тој и неговата жена со помош на мотики го изнеле од домот.

Врелиот камен, со големина на фудбалска топка и тежок 2,2 килограми, е метеорит стар 4.5 милијарди години и веројатно е еден од најзначајните кои некогаш се нашле на земјата.

Џошуа го продал каменот за 1,5 милиони долари. Тој вели дека повеќе нема да изработува ковчези, а дел од парите ги инвестирал во своето село да изгради црква.

Таткото на три деца изјави дека тој и сопругата сакале да добијат уште една ќерка и дека сега се уверени дека ова е знак од вселената дека треба да имаат.

Видео на денот