„Матка фарм“ ни споделија деликатесен рецепт за маринирани јајца од препелица

Маринирани јајца од препелица / Фото: Приватна архива

Јасмин, Ласа и Уран го напуштија Скопје и на Матка ја основаа нивната фарма „Матка фарм“, лоцирана на место кое е идеално за одгледување на животни. Oттаму споделуваме со вас два рецепта кои несебично ни ги откри Јасмин.

Јасмин, Ласа и Уран/Фото: Приватна архива

Што вели Јасмин за овој несекојдневен рецепт?

– Моето долгогодишно живеење во Кина ми донесе многу искуства од различни аспекти, меѓудругото, ја прифатив и почнав да ја практикувам здравата традиционална кинеска кујна во своето лично мени. Една од тие посластици се маринираните јајца од препелица на кинески начин, ни откри Јасмин.

За да направите маринираните јајца…

Целиот текст прочитајте го ТУКА.

Извор: Еспресо.мк