Камчев позитивен на ковид дојде на судење за случајот „Плацеви на Водно“

Фото: СП. / Драган Митрески

Бизнисменот Орце Камчев позитивен на коронавирусот дојде да присуствува на судењето за случајот „Плацови на Водно” во кој е обвинет, кажа неговиот адвокат Гоце Ристовски пред судијата Илија Трпков на почетокот на рочиштето. Додека ова го говореше неговиот адвокат, Камчев седеше во агол во судницата каде што нема други лица.

– Во меѓувреме обвинетиот Јордан Камчев имал контакт со заболен, при што појави симптоми на висока температура, доби боледување од матичен лекар, при што е извршено тестирање и вчера кај него е детектирани присуство на Ковид 19. Согласно Уредбата на Владата предвидена е задолжителна самоизолација, а овие околности се познати и на Јавниот обвинител, иако обвинетиот Камчев согласно Уредбата треба да е во самоизолација, а тој е присутен исклучиво по ценење на одбраната и негово лично од причина што се уште нема Решение за самоизолација – рече адвокатот Ристовски.

На судењето кое по ова се одложи, не беа присутни ниту сведоците Коце Трајановски, Дејан Митровски, Александар Бичиклиски и претставник од партијата ВМРО-ДПМНЕ.

Видео на денот