Јанкоски: Во Вевчани нема заразени од Ковид-19, годинава очекуваме голем број туристи

Општина Вевчани е најмала по површина, но многу силна по во духот. До сега нема прекршувања на полицискиот час, мерките се почитуваат. Во моментов нема заразени од Ковид-19, изјави за „Утрински брифинг“ на „Слободна ТВ“, градоначалникот на Вевчани Сашо Јанкоски.

Општината е претворена во градилиште.

-Во моментов градиме прочистителна станица, патишта итн. Практично сме едно големо градилиште. Општината нема многу бенефит од туризмот, но затоа граѓаните имаат. Очекуваме и годинава голем број на гости, бидејќи туризам во мали групи нам ни одговара, вели Јанкоски.