• ковид-19

Расте бројот на заразени со Ковид-19 во Грција, Комисијата на епидемиолози одржа вонреден состанок

Комисијата на епидемиолози во Министерството за здравство на Грција денеска одржа вонреден состанок поради драстично зголемениот број заразени со Ковид-19 во земјата, а според грчките медиуми, била истакната препораката во здравствените установи да се носи маска. Според истите информации, епидемиолозите ја разгледале актуелната ситуација во земјата, не донеле конкретна одлука, ја потенцирале силната препорака да …

Расте бројот на заразени со Ковид-19 во Грција, Комисијата на епидемиолози одржа вонреден состанок Read More »