ФОТО | Една фотографија, илјада емоции: Куче во Хрватска сѐ уште ја чува куќата, иако земјотресот ја срамни со земја

Штетите од земјотресот во Петриња и околината се огромни.

Многу куќи беа срамнети со земја, многу луѓе останаа без ништо, а досега седум лица им подлегнаа на повредите од земјотресот. Има и многу повредени.

Луѓето ги напуштија своите урнати куќи, а камерите на Н1 снимија и куче, како седи покрај урнатините на куќата во Мајске Полјане која тој секогаш ја чувал, а веќе ја нема.

„Тој и понатаму ја чува куќата што ја нема…“ стои во емотивната твитер-објава на Ивана Драгичевиќ која ја обиколи Балканот.

ФОТО | Спасена жена од урнатините во Петриња: Четири часа копавме да ја извлечеме

ВИДЕО: Градот кој многу страдаше во војната сега погоден од земјотрес – Хрватска се крена на нозе, помош пристигнува од сите страни, разговор со Зринка Врабец Мојзеш

По разорниот земјотрес во Хрватска: Австрија бара затворање на централата во Кршко

Видео на денот