Донација од прехранбени продукти во Босилово од семејството Заеви

фото Архива

Двесте пакети со прехранбени продукти денес донираше семејството Заеви во општина Босилово. Донацијата беше примена од страна на Општинскиот кризен штаб и преку него ќе биде поделена на социјално загрозени семејства.

-Како општина Босилово и кризен штаб ја примивме помошта и потоа врз основа на списоците од Центарот за социјална работа ќе ја поделиме на граѓани на кои им е навистина потребна во моментот и им е најнеопходна, информираше градоначалникот и командант на Општинскиот кризен штаб на Босилово, Зоран Зимбаков.

Во изминатиот период семејството Заеви донираше пакети со прехранбени продукти и во други општини и на хуманитарни здруженија, а највија дека донациите ќе продолжат и во наредниот период.