Во четири семејства црнила и тага по жртвите од страшната несреќа во Германија

Алексинац и неговата околина жалат за четворица сограѓани кои загинаа во сообраќајна несреќа во Германија. Семејствата на Милан Лепојевиќ (27), Никола Станковиќ (31), Милош Утковиќ (32) и Срѓан Асановиќ (42) ги погоди страшна несреќа.  Судирот се случил меѓу клучките Нојтрабублинг и Регенсбург-Ост. на тој потег постоел таканаречен застоен сообраќај, колоната се движеше полека, и како овие четири лица од Алексинац се судриле со камионот и загинале засега никој не знае,.

Никој не ги информирал нивните роднини за смртта на нивните најблиски. Откриле на полош начин, од новинарите и преку социјалните мрежи. Тие некое време биле во неверување, надевајќи се дека се работи за грешка, но горката вистина пристигнала во нивните домови.

Иако сè уште не е познато кој управувал со автомобилот, се претпоставува дека токму Никола го одржувал својот „БМВ 520“ многу педантно.

Најмладиот во колата бил Милан Лепојевиќ од Лужане, кој на 27-годишна возраст имал различни планови. Отишол во Германија да заработи, а потоа да се ожени по завршувањето на војската.

Билјана Утковиќ, мајката на Милош, која остави зад себе две ќерки (18 месеци и 7 години). Во селото Моравац, од каде потекнува ова семејство, може да се забележи тага во очите на нивните  соседите кои потпрени на портата гледаат како луѓето доаѓаат да изразат сочувство.

ФОТО | Ова се Србите кои загинаа во Германија, Алексинац завиен во црнина

Видео на денот