ВИДЕО | Ужас во Турција: Урната деловна зграда, десетици луѓе заробени

Урната деловна зграда во Турција/ Фото Twitter Screenshot

Десет луѓе се заробени под урнатините, а 13 се спасени откако се урна деловна зграда во Малатија, источна Турција.

„За време на несреќата, малку пред 17 часот, околу 20 луѓе беа во зградата“, изјави гувернерот на провинцијата Малатија, Ајдин Барус.

Се уште не е позната причината за уривањето на зградата, а според локалните медиуми врз објектот се извршувале градежни работи.

Локалните власти соопштија дека продолжува потрагата и спасувањето на лицата под урнатините.