Тиктокерот кој ‘молчи’ го отследиле поради пораката за расизам: „Не ме интересираат бројки“

Каби Ламе/ Фото: Инстаграм

21-годишниот Каби Ламе е едно од најпрепознатливите лица во светот, благодарение на „Тикток“, кое го следат повеќе од 115 милиони луѓе.

Познатиот Тиктокер објави пораки против расизмот на своите профили на Тикток и Инстаграм, а потоа откри дека некои луѓе престанале да го следат поради тоа.

Во септември, Ламе објави пост на Тикток со хаштаг #notoracism, а неодамна објави фотографија на која пишува „Кажи не на расизмот“. Со тој чекор Ламе доби бројни пораки од луѓе кои му пишуваа дека престанале да го следат поради тоа.

“Тоа не ми пречи. Скоро сме во 2022 година и луѓето се уште користат расизам затоа што немаат што да прават во животот. Бидете среќни, следете го својот сон и обидете се да ја спасите планетата”, напиша Ламе на социјалните мрежи.

“Можете да престанете да ме следите бидејќи не ме интересираат бројките. Се грижам за вашите срца!” тој додаде.

Патем, Ламе, сенегалско-италијанскиот тиктокер, ги заснова своите снимки на честопати непотребни таканаречени „хакирања на животот“, посочувајќи го нивниот апсурд. Тој покажува како истите овие задачи може да се извршат на многу поедноставен начин. На пример, во неговите видеа тој покажува како бананата едноставно може да се излупи наместо да се исече со нож. Тој никогаш не кажува збор.

Видео на денот