13 C
Скопје

Поздрав од Скопје: Десет дизајнерски приказни од „Шизик на ризик“

Mакедонскиот лајфстајл бренд „Шизик на ризик“ неодамна објави сет од десет разгледници со наслов „Поздрав од Скопје“, наменет за скопјани, за туристите во Скопје, но и за сите љубители на добриот дизајн. Изданието е составенo од десет оригинални графички решенија со илустрации и фотоколажи од скопските архитектонски знаменитости, културни обележја и урбани мемории. Секоја поединечна разгледница е знак за урбаниот живот, запис за идентитетот на Градот и неговата душа.

(Текстот е објавен во „Културен печат“ број 78, во печатеното издание на „Слободен печат“ на 24-25 април 2021)

Поврзани вести

Излезе „Културен печат“ број 79 во весникот „Слободен печат“

Тони Димков

Џез-перспективи: Основањето на „ЗЏМ Рекордс“ дојде сосема природно

Тони Димков

Преведена литература: Два тома за македонските поезија и проза се објавени во Србија

Тони Димков

Проект „Превод во движење“ на „Готен“

Тони Димков

Интервју со писателката Румена Бужаровска: Расказот е форма во која сум вљубена

Тони Димков

Ѕидна уметност: Мурал како подарок од Кралството Холандија на Градот Скопје

Тони Димков

Остави Коментар