Општина Кичево ги ослободува од плаќање фирмарина угостителите за 2020

Правните лица кои ќе го пропуштат рокот за поднесување на барањето остануваат обврзници на комуналната такса за истакнување на фирма односно назив (фирмарина) и подлежат на обврска за плаќање.

Oпштина Кичево излезе со повик до сите правни лица кои извршуваат угостителско – гастрономска дејност како што се ресторани, кафулиња, барови, чајџилници на територијата на Општина Кичево а се обврзници на комунална такса за истакнување на фирма односно назив, популарно наречена фирмарина, да поднесат барање за ослободување од плаќање комунална такса за истакнување на фирма односно назив фирмарина за 2020 година.

Заинтересираните правни лица кои ги опфаќа оваа мерка се должни да ги превземат следните чекори треба да поднесат барање до Општина Кичево на пропишан образец и да достават документи за тековна состојба не постара од шест месеци, издадена од Централен регистар, извод односно решение за регистрација на оператори со храна издадена од Агенција за храна и ветеринарство

Прочитајте и...  Лагард: Политиките преземени од централните банки и владите спречија катастрофа

Овој Повик влегува во сила со денот на објавувањето на истиот и се смета дека Правните лица се информирани на овој начин.

Правните лица кои ќе го пропуштат рокот за поднесување на барањето остануваат обврзници на комуналната такса за истакнување на фирма односно назив (фирмарина) и подлежат на обврска за плаќање, објаснуваат од Секторот за односи со јавноста при општина Кичево.

Краен рок за поднесување на барањето е 30 септември ова година.

Поврзани вести

Армијата на Чешка започна да гради привремена полска болница во Прага (ВИДЕО)

Пензионерите излегоа на протест и контрапротест против Лукашенко (ФОТО+ВИДЕО)

Отворен памптрак велодром во вториот дел од Градскиот парк (ФОТО)

Слободен печат

СЗО со порака до властите: Ставајте ги контактите во изолација (ВИДЕО)

Слободен печат

Таравари: Ако на локалните избори ДУИ коалицира со СДСМ, ние ќе коалицираме со ВМРО-ДПМНЕ

Слободен печат

Единаесет лица ја загубија битката со коронавирусот во Грција, 438 новозаразени

Слободен печат

Остави Коментар