Новиот директор на РЕК Битола забрани хранење кучиња, доби критики од портпаролката на Скопје ЗОО

Фото: МИА

Тина Мицковска, портпаролка на скопската Зоолошка градина, на социјалните мрежи објави наредба потпишана од в.д. директорот на РЕК Битола, Пеце Митевски, во која тој стого им забранува на вработените да чуваат и да хранат кучиња.

„Господин Митевски Пеце, како може прва работа откако станавте директор да биде да забраните хранење на кучиња? Што ви згрешиле невини душички гладни, кои патем и ја чуваат ЕСМ? Се надевам ќе си ја преиспитате оваа одлука, бидејќи не е по ниту еден закон, а патем е и нечовечка. Работете си ја работата најдобро што можете, но оставете ги кучињата и хуманите луѓе што ги хранат раат“, стои во објавата на Мицкоска.

Видео на денот