• рек битола

РЕК Битола: Нормализирана е работата на системите за ископ на јаглен и јаловина

Работењето на системите во рудникот Суводол на РЕК Битола е нормализирано. По обилните врнежи од дожд кои во петокот и вчера го зафатија рудникот и предизвикаа поплава, ископот на јаглен и јаловина продолжува според планираната динамика, соопшти компанијата. Увид во нормализирањето на состојбите денес направи генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски. „Сакам да упатам …

РЕК Битола: Нормализирана е работата на системите за ископ на јаглен и јаловина Read More »