(ФОТО) Магија во дворот и домот на Викторија: Сакам сè да блеска и да биде волшебно!

Фото: Принтскрин / Instagram

Викторија Паратикова работи како диспечер за американска компанија, а цвеќињата отсекогаш ги сакала. Искрена е и вели дека за цвеќињата повеќе од неа грижа водат свекорот и свекрвата бидејќи тие имаат повеќе слободно време.

фото-приватна архива

Дворчето се наоѓа во Радовиш, а изобилува со разновидни цвеќиња.

– Најмногу ги обожуваме трендафилите кои ги имаме речиси во сите бои. Одржувањето на цвеќето си бара посебно внимание и нежност и мораме, ако не секој ден, барем преку еден ден да одвоиме најмалку по еден час за негова нега. Зимно време цвеќињата ги ставаме во просторија каде што не можат да замрзнат и ги чуваме колку што можеме – ни открива Викторија.

Младата дама ги советува оние кои сакаат да почнат да се занимаваат со цвеќиња да почнат со трендафили.

Како голема обожавателка на празничната сезона, Викторија веќе се погрижила за украсувањето на дворот и на домот…

Целиот текст и фотографиите проследете ги ТУКА.
Извор: Еспресо.мк

 

Видео на денот