Луси Лиу го коментираше непријатното искуство со Бил Мари на сетот на „Чарлиевите Ангели“

бил мари луси лиу
ФОТО: Инстаграм

Луси Лиу прозборе за наводниот спор што го имала со Бил Мари за време на снимањето на филмот „Чарлиевите Ангели“ во 2000 година, во подкастот „Asian Enough“ од  „Los Angeles Times“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lucy Liu (@lucyliu)

Таа коментирала за проба на актерската екипа на која Мари не можел да се придружи бидејќи морал да присуствува на семеен собир. Меѓутоа, работите се промениле кога тој се вратил на пробата и почнал да ѝ „упатува навреди“.

„Тој како да гледаше директно во мене. Не можев да верувам дека тоа може да биде насочено кон мене, затоа што, што имав јас со нешто важно во тоа време?“

Лиу рече дека продолжила да го прашува дали зборува со неа, објаснувајќи дека станало поочигледно кога „почнало да станува комуникација еден на еден“.

„Зборовите беа неоправдани и неприфатливи, и немав намера само да седам таму и да го слушам. Така да, застанав зад себе и не жалам. Бидејќи, колку и да сте ниско на хиерархијата или од каде и да сте, нема потреба да се понижувате или да ги омаловажувате другите луѓе. И јас не би се откажала, ниту требаше да се откажам, ниту го направив тоа“.

И покрај конфронтацијата, Лиу истакнала дека нема „ништо против“ актерот и оттогаш тие се виделе и сè е пријатно меѓу нив.

Видео на денот