ФОТОГАЛЕРИЈА | Цветната оаза на Марина и Томче во село Волкодари: Жена со секогаш миризливи дланки и цветови во очите

Фото: Приватна архива

Цветната оаза, меѓу граѓаните позната како „Куќата на цвеќето“, се наоѓа во с. Волкодери,  Ресен, поточно градината се простира пред куќата на Марина и Томче Дочовски, кои се заслужни за овој рај на Земјата.

Марина Дочовска

Одгледувањето на цвеќињата започнало години наназад. Но, тоа останало најголемо хоби на Марина, кое ја исполнува и ја прави среќна.

Фото: Приватна архива

– Куќата и дворот секогаш билe атрактивни за минувачите кои љубопитно застануваа, фотографираа, и со восхит изразуваа желба да купат од нашето цвеќе. Така, моето хоби пред неколку години прерасна во прекрасен семеен бизнис…

Целиот текст прочитајте го ТУКА.

Извор: Еспресо.мк

Видео на денот