• дворче

Во рајското дворче на Гуда во Моноспитово цвеќињата пеат заедно со птиците

Ѕирнавме во дворот на Гуда Качурова, во село Моноспитово, и одлучивме целото пролетно расцутено волшепство да ви го донесеме пред очи, па и пред нос – зашто веруваме дека дури и оттука може да ја помирисате оваа убавина создадена од рацете на вредната Гуда.  Додека ние му се радувавме на дворот, Гуда нам ни се радуваше, …

Во рајското дворче на Гуда во Моноспитово цвеќињата пеат заедно со птиците Read More »