Двајца директори и педагог меѓу заразените во велешките училишта, градоначалникот вели дека тоа не влијае врз наставата

основно училиште во Велес / фото:Map data ©2015 Google

Директор на основно училиште од селата во околината на Велес и раководител на средно училиште од градот се меѓу заразените со коронавирусот, соопшти денеска градиначалникот Аце Коцевски, кој додаде дека тоа не претставува пречка во одвивањето на наставата.

Во училиштата во Велес и околината има и тројца заболени основци и шестмина средношколци. Во изолација се два класа од градската гимназија.

Исто така, според властите, позитивни тестови добиле и еден наставник и по еден педагог, псиголог и хигиеничар во велешките основни училишта.

Видео на денот