• коронавирус

Повеќе од 60 отсто од светското население верува во вакцини и повторно би се вакцинирало против ковид-19

Повеќе од 60 отсто од светската популација им верува на вакцините и е подготвена да се ревакцинира против ковид-19, како и против други широко распространети болести, според студијата на Институтот за здравје во Барселона и Факултетот за јавно здравје на Универзитетот во Њујорк. Истражувањето, чии резултати се добиени од 23.000 испитаници од 23 земји во …

Повеќе од 60 отсто од светското население верува во вакцини и повторно би се вакцинирало против ковид-19 Read More »