ТВ21: Градоначалникот на Студеничани сака да премине од ДПА во Алијанса

Предизборниот постер на Азем Садику од ДПА / фото: Фејсбук

Градоначалникот на Студеничани, Азем Садику, кој функцијата ја освои како кандидат на ДПА, се очекува да прејде во Алијанса за Албанците, јавува ТВ 21, повикувајќи се на неофицијални информации.

Садику во телефонски разговор за телевизијата ниту ја потврдил, ниту ја демантирал информацијата. Тој вели дека без да разговара со неговата структура во Студеничани, не може да зборува за такво нешто.

Тој истакнал само дека АА многу му помогнала на локалните избори. Извори од Алијанса за ТВ21 велат дека се во преговори и оти во рок од два-три дена ова прашање ќе биде затворено.

Видео на денот